De winter is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de barbecue weer aan te steken! Veel mensen denken dat barbecueën alleen iets is voor de zomer, maar niets is minder waar. Ook in de winter kan je genieten van een heerlijke barbecue met vrienden en familie. En wat is er nu leuker dan creatieve winterse bijgerechten te serveren bij je barbecue? In artikel geven we je inspiratie voor verrassende en smaakvolle bijgerechten die perfect passen bij een winter bbq.
 

Winterse groenten van de barbecue

Bij een winter bbq denk je misschien niet meteen aan groenten van de barbecue, maar ook dit kan verrassend lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde groenten zoals courgette, aubergine en paprika. Deze groenten kan je marineren met kruiden en olijfolie voor extra smaak. Ook geroosterde wortels en pastinaak zijn heerlijk als bijgerecht. Deze groenten kan je in de oven roosteren en vervolgens op de barbecue leggen voor een extra rokerige smaak.
 

Soep en salades als bijgerecht

Een vegetarische bbq is tegenwoordig helemaal hip en happening. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten en ook tijdens een barbecue kan je hier rekening mee houden. Een lekkere soep is een perfect bijgerecht voor een winter bbq. Denk bijvoorbeeld aan een pompoensoep of een stevige erwtensoep. Deze soepen zijn niet alleen lekker warm, maar ook nog eens hartstikke gezond. Serveer de soep in kleine glaasjes of kommetjes, zodat je gasten er makkelijk van kunnen genieten.

Een salade is altijd een goed idee als bijgerecht bij de barbecue. Maar in de winter kan je hier een leuke twist aan geven door te kiezen voor winterse ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een salade met geroosterde pompoen, rode bietjes en geitenkaas. Of maak een salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnoten. Deze salades zijn niet alleen lekker fris, maar ook nog eens goed voor de vitamines tijdens de koude wintermaanden.
 

Laat je creativiteit de vrije loop

Met deze creatieve winterse bijgerechten kan je jouw gasten zeker verrassen tijdens een winter bbq. Maar laat vooral je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende smaken en ingrediënten. Zo kan je bijvoorbeeld ook een winterse quiche of hartige taart maken, of een warme appelkruimeltaart als dessert. Het belangrijkste is dat je geniet van het samen zijn en het heerlijke eten, ook tijdens de koude wintermaanden.