Deze keer schuift Alain de Levita, producent van Slag Om De Schelde, aan als gast. Dit is de duurste Nederlandse film ooit geproduceerd. Daarnaast is hij ook producent geweest van o.a. Bankier Van Het Verzet, Knielen Op Een Bed Violen, Mannenharten en De Zaak Menten.

Alain vertelt uitgebreid over Slag Om De Schelde. Deze film is uitermate succesvol en heeft maar liefst € 14 miljoen gekost. Hij legt haarfijn uit hoe zo’n film wordt gefinancieerd en is er trots op dat het aantal van 250.000 bezoekers inmiddels is gepasseerd. In het najaar zal deze film als eerste Nederlandse Netflix Original speelfilm te zien zijn bij Netflix.

Het blijkt dat het maken van films een kwestie van lange adem is en dat niet alle projecten die in ontwikkeling gaan doorgang vinden.

Op de vraag van een luisteraar waar Alain van droomt dat hij ooit gemaakt zou hebben is het antwoord: The Shawshank Redemption (Pathé Thuis).

Een andere luisteraar vraagt wat hij moet doen om op te vallen bij producenten en een rol te krijgen in films. Alain legt haarfijn uit hoe het allemaal werkt.

Sander heeft een brandende vraag en krijgt eindelijk antwoord op de vraag wat het verschil tussen producent, regisseur en executive producent is.

Ferry vertelt Alain dat hij veel moeite had met de titelsong die gebruikt werd in de serie De Zaak Menten. Hij vindt het gebruikte Baretta’s Theme helemaal niet passen bij deze serie. Het doet hem teveel denken aan de politieserie uit de jaren 70 waar de muziek origineel werd gebruikt.

Irma vertelt uitgebreid over het ‘grote’ nieuws dat het internet in de greep houdt. Het gaat over de douche scene in aflevering 3 van Sex/Life (Netflix) waar een van de hoofdpersonen full frontal naakt is te zien. En wat blijkt? Hij heeft een enorme piemel. Irma heeft onderzoek gedaan en kan bevestigen dat er niks fake aan is.

Sander vindt de serie Penoza (NPO Plus) van Alain een geweldige serie en vraagt zich af of hij zo’n soort serie nog eens een keer zou willen maken. Daarmee heeft Wat Flix Je Me Nu gelijk een scoop te pakken. Alain laat zich namelijk ontvallen dat hij voor de NPO een ‘meer Scandinavisch, donkere serie’ gaat produceren. We kunnen niet wachten!

Sander tipt de documentaire This Is Pop (Netflix). Een serie over verschillende elementen van de pop muziek. Het boy band fenomeen, de auto-tune hype en het succes van Zweedse producers/componisten komen allemaal langs

Irma heeft nog twee tips: Clarkson’s Farm (Amazon Prime) en de blockbuster film The Tomorrow War (Amazon Prime). Een lekkere vrijdagavond ‘met popcorn op de bank’ film!

Ultieme kijktip van Alain is de New York Times documentaire over de bestorming van Capitol Hill.

Tot slot tipt Sylvia Biohackers (Netflix) en wordt er weer afgesloten met de post en Zeg Maar Dag Met Een Lach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *