Gast deze keer is Robin de Levita. Hij won Tony Awards (Oscar van de musicals) voor 42nd Street, Titanic en Into The Woods.

Maar ook een Laurence Olivier Award, een prestigieuze Britse Theaterprijs, voor The Who’s Tommy.

En alsof dat nog niet genoeg is, is hij mede producent van de langstlopende musical van Nederland: Soldaat van Oranje én het langstlopende toneelstuk van Nederland: ANNE, over Anne Frank.

Deze aflevering is een mijlpaal voor WFJMN want het is alweer één jaar geleden dat we begonnen zijn met deze podcast! Helaas is Heleen niet aanwezig bij deze heugelijk gebeurtenis.

Sander gooit gelijk Homeland (Netflix) weer op tafel. Nog steeds niet gezien? Nu gaan doen!

Irma is bijzonder enthousiast over Age of Samurai: Battle for Japan (Netflix) een documentaire met nagespeelde scenes over hoe Japan tot stand is gekomen. Ze vond de Japanse man altijd een watje todat ze deze serie had gezien.

In hetzelfde genre kan Irma ook Tribes of Europa (Netflix) aanraden. Vergelijkbaar met Age of Samura maar dan in Europa en 4 eeuwen later. Er is een gigantische stroomstoring geweest en Europa is teruggeworpen naar de Middeleeuwen. Verschillende stammen vechten om de macht.

Met Robin spreken we over zijn produkties ANNE en Soldaat van Oranje. Het blijkt dat hij een voorkeur heeft voor het vertellen van wat donkere verhalen.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij Hamilton (Disney+) de musical over Alexander Hamilton één van de fouding fathers van de Verenigde Staten. De musical heeft een groot publiek naar het theater getrokken mede doordat er een multi culti cast op het toneel stond en de muziek bestond uit hip-hop en R&B. Doet geen recht aan de waarheid maar maakte wél indruk. Tip: als je kijkt zet de Engelse ondertiteling aan!

Ook vragen we Robin op de man af of hij het waar is dat hij een bekende Hollywood acteur, die auditie bij hem kwam doen voor de hoofdrol in een musical, heeft moeten afwijzen omdat die acteur zo vals zong als een kraai. En kan hij bevestigen dat dit Tom Cruise was?

Robin tipt ook nog de series Fargo (Netflix) en Better Call Saul (Netflix). Hij noemt deze laatste serie de pleister op het bloeden voor als je Breaking Bad hebt afgekeken.

En dan nog Night Stalker (Netflix) een documentaire over een seriemoordenaar die in de jaren tachtig actief was in Los Angeles. Zo knap hoe zoveel jaren later de sfeer van die periode teruggebracht wordt.

Sylvia Baars van de facebook groep Netflix Tips heeft natuurlijk ook weer een tip voor ons. Ook zij tipt de serie Tribes of Europa. Volgens haar is deze serie te vergelijken met Games of Thrones en The Hunger Games. Tweemaal dezelfde tip in één aflevering. Dat is nog niet eerder gebeurd. Goeie reden om te kijken!

Verder wordt de post behandeld. Eindelijk erkenning voor Sander!

Ook wordt het spel ‘Waaruit Komt Die Zin & Win!’ gespeeld. Wie Wint Wat?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *