Gast is all round entertainment professional Rick Hartman van CineMember. De Netflix voor Arthouse films waar je bijna 800 films onbeperkt kunt kijken voor een vast bedrag per maand.

Irma heeft heel veel gekeken en heeft een 5 sterren tip voor ons: It’s A Sin (NPO Plus). Een Engelse serie over drie jongens in de jaren 80 die als ze 18 jaar worden van het platteland naar Londen gaan én uit de kast komen. Ze gaan eindelijk leven totdat de aids epidemie toeslaat. Heftige serie en toch kun je soms lachen.

Ferry meldt dat in Amerika toenmalig President Ronald Reagan pas heel laat geld voor onderzoek tegen AIDS beschikbaar wilde stellen. Rick haakt daar direct op in en geeft als tip dat je dan ook The Reagans (NPO Plus) moet kijken. Kun je gelijk zien hoe zij tegenover homosexuelen stonden.

Heleen heeft tips en afraders. Serie die nu erg populair is, Quién mató a Sara (Netflix), vindt ze zo’n slechte serie….. verschikkelijk over the top geacteerd. En er komen zulke slechte mensen in voor dat kán niet waar zijn. Zonde van je tijd.

We in de smaak gevallen bij Heleen is The Honest Thief (Netflix) met Liam Neeson. Van de makers van Ozark (Netflix) dat een van Heleen’s favo series is. Misschien niet de beste film ooit maar wel super vermakelijk. Het gaat over een geslaagde bankrover die een leuke vrouw tegenkomt en zijn leven wil beteren. Hij geeft zichzelf aan bij de FBI en dat zorgt voor nogal wat ontwikkelingen.

Heleen is lekker op dreef en gooit ook nog The Innocent Man (Netflix) van John Grisham in de groep. Een hele goeie mini serie die een verfilming is van het enige non fictie boek dat John Grisham ooit geschreven heeft. Het speelt zich af in Oklahoma en ook hier speelt de politie weer een dubieuze rol.

Rick Hartman vertelt uitgebreid over CineMember, het filmhuis thuis waar je prijswinnende films kunt kijken, en hoe een streamingsdienst met beperkt budget zichzelf in de markt zet. Ook krijgen we een inkijkje in de aankoop van films.

Rick is een ontzettende muziekfreak en heeft onlangs gekeken naar Remember My Name (Ziggo) een documentaire over David Crosby en die vond hij waanzinnig. Helaas worden dit soort series niet echt veel bekeken.

Series die hij te gek vindt zijn o.a. ZeroZeroZero (NPO Plus),  I’ll Be Gone In The Dark (Ziggo) over the Golden State Killer en Jett (Ziggo).

Qua muziek kan hij nog aanraden 20 Feet From Stardom (CineMember) het verhaal over zangeressen die in het achtergrond koor zingen van grote sterren. The Beatles 8 Days A Week (CineMember) een documentaire gemaakt door Ron Howard over de jaren dat The Beatles aan het toeren waren en het onlangs toegevoegde Kurt Cobain About A Son (CineMember). Als laatste tip in dit rijtje geeft hij ook nog Stop Making Sense (CineMember) een documentaire over The Talking Heads.

Sylvia Baars van Netflix Tips geeft als tip Prank Encounters (Netflix) gepresenteerd door Gaten Matarazzo die je kent uit Stranger Things (Netflix). Sylvia wil van ons weten of we denken dat het allemaal echt is of gespeeld. Kijken dus!

Ook Ferry heeft een afrader qua kijktip: Coming 2 America (Amazon Prime). Hij had een leuk filmavondje gepland op de bank maar heeft de film na 20 minuten uitgezet. Wat een tegenvaller. Ook Rick heeft gekeken en vond hem zeldzaam slecht. Daarna is Ferry gaan kijken naar Allen v. Farrow (Ziggo) maar dat heeft ie niet langer dan 1 aflevering volgehouden. Wat een schokkend verhaal. Irma heeft ook gekeken en die is er ingedoken en zij is nu Team Woody en dat leidt tot een interessant gesprek. Ferry gaat verder kijken en komt erop terug.

Sander komt tot slot met De Vuilnisman (NPO Plus) over wat er met het afval gebeurd. Het schijnt dat er bijzonder weinig vraag is naar recycled plastic. Daarna is hij gestart met Seaspiracy (Netflix) over de wereldwijde visindustrie en de plastic soepbergen in de oceaan. Sander en Irma vonden het allebei erg deprimerend, Sander werd er zelfs chagarijnig van.

Tot slot de post en natuurlijk Zeg Maar Dag Met Een Lach.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *