Film componist Matthijs Kieboom is deze keer te gast. Hij schreef muziek voor o.a. De Piraten van Hiernaast, Onze Jongens, Dummie de Mummie, Dagboek Van Een Callgirl, Verliefd op Ibiza, Voetbalvrouwen en de Britse serie van der Valk.

De Streamusketeers worden uitgenodigd voor een filmquiz en al snel is duidelijk dat daarbij alle hoop is gevestigd op Irma.

Ferry trapt af met de serie Het Zaad van Karbaat (NPO Plus) over een fertiliteitsarts die het niet zo nauw nam met de regels. Vrouwen met een kinderwens, die door middel van kunstmatige inseminatie zwanger willen worden, blijken niet altijd het zaad te krijgen van de donor die ze uitgekozen hadden.

Irma tipt Sky Rojo (Netflix) een nieuwe serie van de makers van Casa de Papel (Netlfix). Een geweldige serie die gaat over drie prostituees die in een chique club werken. Op een dag pikken de vrouwen het niet meer en vermoordt één van hen de pooier. Serie met veel geweld en actie. Behoorlijk Tarantino.

Matthijs Kieboom is filmcomponist. Het is voor hem lastig om een serie of film ‘blanco’ te bekijken. Hij kijkt altijd wel analytisch. Of hij vindt de muziek niet goed. Typisch gevallen van beroepsdeformatie. We praten met hem uitgebreid over het gebruik van muziek in films en series.

Matthijs vertelt hoe hij aan de klus is gekomen om muziek te schrijven voor de Britse serie van der Valk (NPO Plus). In Engeland bemoeien een flink aantal partijen zich met de muziek voor een serie.

En welke filmcomponisten bewondert hij eigenlijk zelf? Je hoort het in deze aflevering van WFJMN.

Matthijs bekent dat hij qua bingen een beetje achterloopt. Hij heeft wel onlangs de originele Planet Of The Apes (Disney +) gekeken. Ook vindt hij Sex Education (Netflix) en After Life (Netflix) absolute aanraders. Vooral ook omdat hij het gebruik van bestaande muziek in deze series heel erg sterk vindt.

Sylvia Baars van de Facebook groep Netflix Tips tipt The Bold Type (Netflix) een romantische dramaserie met humor. Over 3 vriendinnen die voor het fashion magazine Scarlet werken. Ze delen lief en leed en wij krijgen een mooi inkijkje in zowel hun privé leven als hun carrières. Kijkt lekker weg.

Heleen heeft een hele goeie tip, althans dat vindt ze zelf. Ze heeft in één bingewatch sessie de serie The One (Netflix) bekeken. Middels DNA technologie kun je op eenvoudige wijze je ideale partner vinden oftewel ‘The One’. Klinkt aanlokkelijk. Maar is dat ook zo? Heel goed gemaakt, alles klopt en bijzonder spannend. Volgens Irma lijkt deze serie bijzonder veel op Soulmates (Amazon Prime) en zij vraagt zich af hoe het mogelijk is dat er twee series tegelijkertijd te zien zijn met dezelfde verhaallijn.

Sander heeft op aanraden van Robin de Levita, de gast van de vorige aflevering, gekeken naar Fargo (Netflix). Hij is het helemaal met Robin eens. Kijken dus!

Als eigen tip geeft Sander de documentaire Biggie: I Got a Story to Tell (Netflix). Het verhaal over The Notorious B.I.G.. En hoewel Sander een behoorlijk jaren 90 kind is, was dit verhaal toch helemaal langs hem heengegaan.

Er is zo lekker gekletst dat er geen tijd is voor de post. Gelukkig wel voor Zeg Maar Dag Met Een Lach.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *