Gast is deze keer auteur en universitair docent Dan Hassler-Forest. Dan werkt bij de afdeling Media- en Cultuurwetenschappen bij de Universiteit Utrecht. Hij is een groot fan van superhelden films en Star Wars. En wij noemen hem liefkozend Professor Dan.

Wegens ziekte moeten we het helaas stellen zonder Heleen. Ook Rob is afwezig en in deze aflevering krijg je ook het antwoord op de vraag ‘waar is ie toch gebleven?’

Irma heeft bijzonder veel gekeken en trapt af met de serie Lupin (Netflix). De serie staat al op nummer 1 bij Netflix en Irma snapt goed waarom. Het is namelijk een erg leuke serie! Maar waarom zijn er slechts 5 afleveringen?

Ook heeft ze geprobeerd te kijken naar seizoen 11 van Modern Family (Netflix). Maar dat vond ze helemaal niet meer leuk. De koek is op. Het is niet meer grappig.

Sander komt terug op een serie die hij in de pilot aflevering van WFJMN al kort heeft besproken: Vikings (Ziggo). Het laatste deel van het laatste seizoen is pas online gekomen. Dit is een van zijn favo series. Harde actie en grauw. Absolute aanrader!

Dan Hassler-Forest is zijn hele leven lang al verslaafd aan films en series. Opgegroeid in de jaren 80 in Amerika waardoor Star Wars onderdeel van zijn DNA is geworden.

Hij is nog steeds een fervent verzamelaar van DVD boxen en zelfs VHS banden. Zo heeft hij de film Robocop minstens 8x gekocht! We stellen hem de vraag hoe het komt dat die klassiekers zo lastig zijn te vinden op de streaming platforms. Het antwoord zal je verbazen.

De Streamusketeers krijgen vervolgens een fascinerend college in hoe streaming platforms en de filmindustrie werken en waarom bepaalde films zoals de bioscoophit Rain Man nu niet meer gefinancieerd kunnen worden.

Professor Dan legt uit waarom series zoals Friends (Netflix) en Seinfeld (Amazon Prime) wél te zien zijn. Hij voorspelt dat we, als deze corona pandemie nog veel langer gaat duren, ook series als Cheers weer te zien zullen zijn. De best bekeken serie van het afgelopen Corona jaar is niet The Queens Gambit (Netflix) maar The Office (Netflix). Het blijkt dat mensen zich gewoon lekker willen ontspannen.

De laatste jaren is Dan vooral fan van Better Call Saul (Netflix) en The Expanse (Amazon Prime). WandaVision (Disney+) vindt ‘ie wel geinig maar hij is benieuwd wat het uiteindelijk wordt.

Hij geeft schoorvoetend toe dat hij nu ook een abonnement heeft genomen op Disney+. Waarom? Omdat de vijf seizoenen van The Muppets online zijn gekomen!

Ferry stelt Dan nog een aantal vragen van luisteraars over Star Wars. Er blijkt onder fervente Star Wars fans nogal wat verschil van mening te zijn over wat de beste uit de reeks is. De eerste Star Wars die Dan zag was The Empire Strikes Back (Disney+). Het is officieel deel 5 uit de reeks maar werd in 1979 als tweede film gereleased. Confused? You won’t be als je deze aflevering tenminste goed beluisterd!

Tot slot natuurlijk nog Zeg Maar Dag Met Een Lach! Deze keer een grap over, hoe kan het ook anders, Star Wars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *