BN’er is deze keer schrijver en columnist Henk van Straten die ons niet alleen iets vertelt over zijn nieuwe boek Ernest Hemingway Is Gecanceld (releasedatum 15 december), maar ons ook meeneemt in zijn binge avonturen.

Heleen zat in heel veel series die ze niet echt bingewaardig vond zoals Eigen Kweek, Barbaren en Loaded (allemaal Netflix).

Ze zit nu in een serie die ze gelijk na de opname van deze aflevering WFJMN weer wil oppakken: Room 2806 (Netflix). Het verhaal over de sexuele intimidatie aanklacht tegen Dominic Strauss-Kahn, de toenmalige directeur van het IMF. Ze was het verhaal een beetje vergeten maar het is bijzonder boeiend. N.a.v. dit verhaal ontstaat een levendige discussie over #metoo, tomeloze ambitie en succes. En de belangrijkstre vraag:  wat drijft mannen hiertoe?

Henk wil n.a.v. van dit gesprek de documentaire over Ruut Weissman genaamd De Hoofdpersoon (NPO Plus) onder de aandacht brengen. Het verhaal over misschien wel de bekendste theaterschool docent van Nederland en zijn relaties met zijn vrouwelijke leerlingen. Heel bijzonder is dat hij zelf deel uitmaakt van deze documentaire.

Irma maakt het gelukkig weer wat luchtiger. Zij heeft gekeken naar The Undoing (Ziggo) een serie met Nicole Kidman en Hugh Grant. Eens een totaal andere rol voor Hugh Grant en dat bevalt Irma wel. Lekkere wegkijker van 6 afleveringen. Ze had alleen moeite met het hoofd van Nicole Kidman….

Sander heeft gekeken naar All The Money In The World (Netflix) over de ontvoering van de kleinzoon van J. Paul Getty. Deze film past goed in het spontaan onstane thema van #metoo aangezien Kevin Spacey de originele hoofdrolspeler was maar er uitgeknipt moest worden na de diverse aanklachten tegen hem. Die J. Paul Getty is een nare vent zonder enige empathie en het verhaal is ongelooflijk.

Henk vertelt over zijn nieuwe boek Ernest Hemingway Is Gecanceld. Ook dat sluit naadloos aan bij het thema van deze aflevering.

Henk heeft als leuke wegkijk tip de Vlaamse serie die bijna niemand kent: Marsman (Netflix). Ook de Streamusketeers kennen het niet. Over een man wiens vrouw weggaat en die moet zorgen voor zijn autistische broer. Mooi, leuk en ontroerend. Over kameraadschap waarvan je zou willen dat je die zelf had.

Ook mooi is I May Destroy You (Ziggo) over een vrouw die in een café wordt gedrogeerd en daarna verkracht. De serie laat je zien hoe ze daarmee omgaat. Hoofdrolspeelster Michaela Coel heeft het bovendien ook nog geschreven én geregisseerd.

Als leuke uitsmijter heeft Irma Joe Joe Rabbit (Amazon Prime) in de aanbieding. Een satirische film die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog over een jongetje die Adolf Hitler als denkbeeldige vriend heeft. Oh, en dan komt ie erachter dat zijn moeder een Joods meisje als onderduikster heeft. Klinkt bizar maar is toch erg grappig.

Verder is er nog post die behandeld moet worden. Als tip van één van onze luisteraars komt Bir Baskadir (Netflix) ter sprake. De Streamusketeers werden uitgedaagd om deze serie te bekijken en Ferry is deze uitdaging aangegaan. Hij vindt het een geweldige tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *