Rob laat verstek gaan want zijn radiovrouw Caroline is vandaag 50 geworden en er is voor haar een surprise party georganiseerd. Bekende Netflixer is Antoinette Hertsenberg (Radar/Dokters van Morgen) en zij blijkt aardig wat series verslonden te hebben!

Deze aflevering is ook de start van de samenwerking tussen WFJMN en Guidinc. Irma Tomas is redactrice bij dit online platform en vanaf nu zal zij met ons haar tips delen. Ook aandacht voor de Guidinc. Streaming Video Awards.

Heleen zit nu in haar Oostblok periode en heeft met heel veel plezier To The Lake (Netflix) gekeken. Ze was aangenaam verrast door deze serie. Heel actueel want het gaat over de uitbraak van een virus in Moskou.

Sander heeft Better Call Saul afgekeken! Aangezien Rob er niet is kan hij er nu niet lekker over praten. Op aanraden van een luisteraar heeft ie gekeken naar The Umbrella Academy (Netflix) maar hij heeft niet meer dan 2 afleveringen kunnen kijken. Moet ie nog even doorzetten? Irma vindt van wel. Sander gaat nog twee afleveringen kijken. In het kader van ‘Ken je deze nog, nog, nog’ heeft hij de serie Carnivale (Ziggo) weer bekeken. Oorsponkelijk heeft hij deze nog op DVD gehuurd…….

Ferry heeft gekeken naar Godfather of Harlem (Ziggo) het op waarheid gebaseerde verhaal over Bumpy Johnson. Interessant verhaal maar hij vond de afleveringen niet allemaal even goed van kwaliteit.

Antoinette Hertsenberg schuift aan en vertelt dat ze begonnen is met het eerste seizoen van KLEM (NPO Plus) onderkoelde humor en een tikkeltje Soprano’s achtig. Het verhaal gaat over een brave belastingambtenaar die via de vriendschap van zijn dochter met een meisje op school in contact komt met een bekende crimineel. Antoinette vindt het mooi als gewone mensen in ongewone situaties terechtkomen.

De beste serie allertijden vindt ze The Handmaids Tale (Amazon Prime). Haar man vindt deze serie te naar en kan er niet naar kijken. Antoinette vindt het prachtig.

Wanneer haak je te snel af bij een serie? Ferry en Sander waren b.v. bij Succession (HBO) al na 2 afleveringen afgehaakt, dit was volgens Antoinette te vroeg. Ze vertelt dat ze bij The Wire (HBO) wel 8 afleveringen heeft moeten doorbijten. Sander kwam niet verder dan 3. Hebben mannen geen doorzettingsvermogen? Moet je er direct inzitten of moet je er ingroeien?

Een serie die wel hard is maar waar je lekker inglijdt is volgens Antoinette The Shield (Amazon Prime) die door geen van The Streamusketeers is gezien. Er volgt een warm pleidooi waarom je deze serie moet gaan zien. Het verhaal wordt pas afgerond in de laatste aflevering van het laatste zevende seizoen.

Ook Antoinette heeft moeite met de standaard comedy series op de streamings. Series met een lachband eronder. Het blijkt dat er genoeg series zijn waar grappige personages inzitten maar die niet echt het stempel comedy mogen hebben.

Irma heeft als comedy tip Ted Lasso (Apple TV+). Je ziet hoe een American Football coach terechtkomt in Engeland en zonder enige kennis van zaken een voetbalteam gaat trainen. Ze heeft zelden zo’n positief iemand gezien. Erg aanstekelijk.

Tussen 20 oktober en 16 november kun je stemmen voor de Guidinc. Streaming Awards. Heleen, Antoinette, Irma, Sander en Ferry nemen alvast wat nominaties door.

Irma stelt de vraag of iemand The Haunting of Bly Manor heeft gezien. Dat blijkt niet het geval te zijn. Is die echt zo spannend?

Tot slot wordt de post doorgenomen en horen we o.m. waarom het nieuwe seizoen van Undercover niet in 1x op Netflix staat.

Keep on streaming!

De beste streaming tips krijg je van Wat Flix Je Me Nu en Guidinc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *