Rob is afwezig want die was tijdens de opname van deze aflevering druk bezig op NPO Radio 2 met de collecteweek van het KWF.

Heleen begint met het overhoren van het huiswerk. Wie van The Streamusketeers heeft Norsemen (Netflix) gezien? Die tip kregen we van een luisteraar tijdens onze vorige podcast. Sander heeft de trailer bekeken! Ferry helemaal niet en Heleen heeft met tegenzin gekeken. Maar vond ze de serie wél of niet leuk?

Ferry vind Ballers (Ziggo) een echte aanrader. Hoofdrol wordt gespeeld door Dwayne Johnson. Hij speelt de rol van een ex football speler die zakelijk manager wordt na zijn carrière.

Heleen heeft op aanraden van Hans Schwarz (manager bij NPO Plus die vorige aflevering te gast was) gekeken naar De Geniale Vriendin (NPO Plus), ze had de boeken ook gelezen en vindt het een pareltje. Het tempo is wel wat traag.

Sander heeft de documentaire The Great Hack (Netflix) zitten bekijken. Het verhaal achter Cambridge Analytica een bedrijf dat gespecialiseerd was in het beïnvloeden van verkiezingen aan de hand van Facebook profielen. Hij was erg onder de indruk van hoeveel social media van je weet en wat daarmee gebeurt.

Ferry wil de documentaire Casbablancas (Netflix) even onder de aandacht brengen. Het verhaal over John Casablancas de man achter Elite Models. Wat gebeurde er allemaal achter de schermen van één van de grootste modellen agencies van de wereld?

Heleen heeft nog tips voor als je een serie met (iets oudere) kinderen wilt kijken. De eerste is Biohackers (Netflix) een duitse serie over een studente die onderzoek doet naar een geniale docente aan de universiteit die zich bezighoudt met dubieuze gentherapie.

Ook leuk in deze categorie is How To Get Away With Murder (Netlix). In deze serie leren studenten van hun hoogleraar rechten hoe je met een moord wegkomt. Maar op een gegeven moment vindt er in de werkelijkheid een moord plaats.

En tot slot tipt Heleen ook nog Summertime (Netflix) dat zich afspeelt in een kustplaats aan de Adriatische Zee. Een serie die wegkijkt ‘alsof je een italiaans ijsje eet’. Het verhaal over ontluikende liefde tussen een rijke motorcoureur en een heel gewoon meisje.

Ferry kwam de titel John Was Trying To Contact Aliens tegen op Netflix en dat trok zijn aandacht. Dit verhaal gaat over een jongen die door zijn opa en oma wordt opgevoed en een bijzondere hobby had. Hij wilde via radio in contact komen met aliens. De hobby loopt gigantisch uit de hand en hij is jaren bezig om met aliens in contact te komen. Gaat dat lukken? Binnen 16 minuten weet je het antwoord want langer duurt het niet! Gelijk na het beluisteren van deze podcast maar even kijken.

Daarnaast heeft hij nog een comedy tip Fleabag (Amazon Prime) een heerlijke serie met bizarre humor.

En heeft hij op basis van een tip van een luisteraar gekeken naar High Score (Netflix) over de ontwikkeling van computer games in de jaren 80. Absolute aanrader!

Verder ook nog aandacht voor Years & Years (NPO Plus) en Restaurant (Netflix).

En de vraag of een serie je gelijk moet boeien om door te kijken. Mis je daardoor niet geweldige series waarbij het gewoon tijd kost om erin te komen? En moet een serie leuk zijn om je te pakken? Of mag het ook indrukwekkend zijn en je nou niet bepaald een goed gevoel geven?

Genoeg tips weer deze aflevering. Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *